Asiakaspalaute: Neurosonicilla parempi unen laatu - hyväntuulisuus lisääntyi

Tämä blogipostaus on jatkoa viime keväänä julkaistulle Jaanan ensimmäiselle palautteelle. Voit lukea Jaanan aiemman palautteen klikkaamalla tästä.

Kirjoitin edellisen kerran kokemuksistani Neurosonicin käytöstä toukokuussa 2021. Neljän ja puolen kuukauden testaus päättyi elokuun puolessa välissä.Tärkein tavoitteeni Neurosonicin käytössä oli autonomisen hermoston rauhoittaminen, turvotuksen vähentäminen ja unen laadun parantaminen ja näiden myötä kipujen helpottaminen.

Turvotus

Yli kuukauden jatkuneet kesähelteet 2021 panivat kehon kovalle koetukselle ja helle lisäsi turvotusta erityisesti jaloissa. Koin Neurosonicin säännöllisen käytön vähentävän turvotusta niin, että helteistä huolimatta turvotus oli vähäisempää kuin aikaisemmin. Erityisesti lyhyt tai pitkä palauttava-ohjelma rauhoitti autonomista hermostoa ja rentoutti kehoani laittaen nesteet liikkeelle. Usein ohjelman jälkeen jouduin välittömästi käymään vessassa, kun nesteet lähtivät liikkeelle. Liiallisen turvotuksen väheneminen koko kehosta kevensi oloa siten, että kaikki tekeminen oli kevyempää ja olo ei ollut niin väsähtänyt. Myös öiset vessakäynnit vähenivät, koska kehon rentoutuminen tapahtui aikaisemmin ja neste lähti liikkeelle hereilläolo-aikana.

Autonominen hermosto ja uni

Vaikeasta unettomuudesta ja huonosta unen laadusta vuosia kärsineenä tiedän unettomuuden negatiivisen merkityksen elämänlaadulle ja jaksamiselle. Tärkeimmäksi tavoitteeksi testijaksolla otin riittävän ja hyvän unen laadun, mikä osaltaan edistäisi muuta terveyttä. Hyvinvointi on kokonaisuus ja kaikki osa-alueet on huomioitava. Itselläni selkeästi turvotuksen esto ja autonomisen hermoston rauhoittaminen tulivat tärkeimmiksi tekijöiksi unen laadun parantamisessa. Olen nukkunut suhteellisen säännöllisesti hyvin pitkiä pätkiä kerrallaan ja usein nähnyt unia herätessäni. Seurasin älykellosta unen laatua ja aiemmin nukahdin kevyeen uneen ja heräämisen aikoihin olin syvässä unessa, Neurosonic-jakson aikana unen laatu kääntyi oikein päin eli aloin nukahtamaan välittömästi syvään uneen ja heräsin kevyen unen vaiheessa kuten hyvään unen laatuun kuuluu. Hauskimpia herätyksiä olivat, kun heräsin omaan nauruun ja muistin hauskan unen vielä herätessäni. Unen laadun parantuessa koin oloni pirteämmäksi seuraavana päivänä. Hyvä unen laatu vaikutti myös hyväntuulisuuteeni: nauroin enemmän ja en ottanut niin vakavasti kaikkia eteen tulevia asioita. Neurosonicin opetus minulle oli että huolehdi hyvästä unen laadusta. Onneksi meillä on tällaisia välineitä, joiden avulla hankalaksi mennyt tilanne voidaan nollata ja panna kehon parantumisprosesseihin vauhtia. Luonnollisesti laitteen testaus auttoi tsemppaamaan muutenkin ja kiinnittämään enemmän huomiota ruokavalioon.

Jaloissa esiintyneen turvotuksen takia myös mustelmien paraneminen on ollut aiemmin hidasta. Hoitojakson aikana sain kohtalaisen ison mustelman sääreeni, joka hämmästyksekseni lähti katoamaan pois todella nopeasti.

Oma tilanteeni oli komplisoitunut monella tapaa. Ihminenhän on kokonaisuus, ei pelkkä varvas tai sormi, vaan kaikki vaikuttaa kaikkeen. Neurosonic oli mahtava apu, sen lisäksi kävin koko elämääni läpi ja huomasin pian nauravani enemmän kuin aikoihin.

Kaksi viikkoa testijakson jälkeen jouduin onnettomuuteen kaaduttuani sähköskootterilla, jossa sääriluuni, L1-nikama ja ristiluu murtuivat. Uskon Neurosonicin hyvien vaikutusten ulottuneen tuostakin tapaturmasta paranemisprosessiin positiivisesti. Luovuin kaikesta särkylääkkeestä jo 1,5 viikon kuluttua onnettomuudesta. Leikkauksia ei tarvittu ja välittömästi sairaalasta lähdettyäni jaksoin aloittaa allasterapian 2 krt viikossa ja 2 krt viikossa fysioterapiaa. Olen kuntoutunut olosuhteisiin nähden hyvin, lihasvoimat palautuneet, vain pitkän kävelykiellon takia jalkavoimia pitää ahkerasti nyt treenata.