Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastaukset useasti asiakkaitamme askarruttaneisiin asioihin.

Jos et löydä kysymykseesi vastausta täältä, voit ottaa meihin yhteyttä.

Yleistä

Neurosonic tarjoaa suoran maksun lisäksi myös lukuisia maksuvaihtoehtoja, joista voit valita itsellesi sopivimman. Tässä artikkelissa esittelemme yleisimmin esitetyt kysymykset liittyen Neurosonicin tarjoamiin maksuvaihtoehtoihin.

1. Neurosonic tarjoaa yrityksille mahdollisuutta hankkia Neurosonic-laitteen leasing sopimuksella. Leasingsopimukseni on päättymässä pian, miten minun tulee toimia? Huomioithan, että leasingsopimus tulee irtisanoa 3kk ennen sopimuskauden päättymistä tai se jatkuu automaattisesti. Tämä lukee leasingsopimuksessa. Jos haluat lisätietoja leasingistä, niin voit ottaa yhteyttä suoraan Grenken asiakaspalveluun ASIAKASPALVELU +358 10 337 6000. Leasingsopimuksen päätteeksi meiltä tulee sinulle loppulunastuslasku, jonka maksamalla laite siirtyy omistukseesi.

2. Voinko maksaa Neurosonic-patjan vuokraamalla sitä? Kyllä. Neurosonic tarjoaa tähän Rent2Own-palvelua. Saat palvelun käyttöösi ilmoittamalla henkilökunnallemme haluavasi maksaa patjasi vuokra-ajanjaksoina ja me teemme sinun kanssasi laskutussopimuksen sen mukaisesti. PLUS-mobiilipatjan lunastat tällöin itsellesi 290,83 €:n kuukausierissä (+5 euron laskutuslisä) ja saat maksettua patjan kokonaisuudessaan 12 kuukaudessa. 13 maksuerä on 7% patjan hinnasta ja kattaa vuokrakauden vakuutuksen. Varsinainen takuuaika käynnistyy loppulunastusmaksun maksamisesta, eli patjallasi on vuokrakauden jälkeen vielä 2 vuoden takuu.

Voit ostaa Neurosonic-laitteellesi myös Sennheiserin kuulokkeet ja musiikkilisenssin. Musiikkilisenssi sisältää Neurosonic-ohjelmille erityisesti suunnitellun ääniraidan, joka aktivoidaan oston yhteydessä.

1. Minkälaista musiikkia musiikkilisenssiin kuuluu, ja miten se toimii? Kauan lisenssi on voimassa? Lisenssi sisältää yhden, Neurosonic-laitteille erityisesti suunnitellun ääniraidan, joka on mukailtu ohjelmien pituuksiin sopivaksi. Sama musiikki kuuluu kaikissa Neurosonicin ohjelmissa. Lisenssi on voimassa ikuisesti.

2. Miten lisenssi aktivoidaan? Lisenssin aktivoinnissa on eroja, jotka liittyvät Android-laitteiden ja Applen laitteiden eroihin. Mikäli käytät Neurosonic laitettasi Android-tabletilla tai -puhelimella tulee sinun käyttää puhelintasi tai tablettiasi verkossa, jotta lisenssi aktivoituu. Poikkeuksellisesti Applen laitteissa, saat henkilökunnaltamme oston yhteydessä QR-koodin, joka sinun tulee lukea Neurosonic-sovelluksen asetuksissa olevan QR-koodin lukijan kautta. Tämä QR-koodi aktivoi musiikin. Kun kerran olet musiikkilisenssin aktivoinut, ei sinun tarvitse sitä samalla laitteella toistaa.

3. Jos Neurosonic-laitetta käyttää useampi, toimiiko musiikkilisenssi eri puhelimissa ja tableteissa? Kyllä. Android laitteilla tulee kuitenkin huomioida edelläkin mainittu kohta, että laitteen tulee käydä verkossa, jotta lisenssi aktivoituu. Applen laitteiden omistajien tulee kaikkien lukea Neurosonicin lähettämä QR-koodi, jotta lisenssi aktivoituu.

4. Kuulokkeissa tuli vääränlainen audiopiuha, joka ei käy tablettiin, kuinka toimia? Sennheiserin kuulokepaketissa on mukana myös toinen pienempi audiopiuha. Kierrä kuulokkeessa kiinni olevaa johtoa, jolloin se irtoaa ja vaihda kuulokkeeseen pienempi piuha.

Aktivoivat ohjelmat, klo 6-16
Ohjelmat soveltuvat esimerkiksi yövuorolaiselle klo 20-05 välillä, sekä lisäksi ennen urheilusuoritusta tai virkistyäksesi mihin aikaan tahansa. HUOM! Jos olet herkkäuninen esimerkiksi liian myöhäiselle liikunnalle, silloin ei kannata käyttää yhdistelmänä sitä, että ottaa ensin aktivoinnin ja menee sen jälkeen urheilemaan.

Rentouttavat ohjelmat, klo 16-22
Ohjelmat käyvät koska tahansa rentoutuaksesi sekä paremman unenlaadun takaamiseksi. Tehdessäsi yötyötä, ja työskennellessäsi esimerkiksi kolme yötä peräkkäin, ota ensimmäisen ja toisen yön välissä pidempiä rentoutusohjelmia paremman unen takaamiseksi.

Tehonokoset, klo 8-16
Työaikaan erinomainen ohjelma virkistymistarkoitukseen.

Palauttavat ohjelmat, klo 6-22
Palauttavat ohjelmat käyvät milloin tahansa henkisen tai fyysisen rasituksen jälkeen. Mikäli tarkoituksena on rentoutua tai palautua, ota ohjelma vasta urheilun jälkeen, sillä urheilu kumoaa ohjelman rentouttavan tai palauttavan vaikutuksen. Yövuorolaiselle suosittelemme palauttavaa ohjelmaa viimeisen yövuoron jälkeen, koska se voi helpottaa palautumista normaaliin vuorokausirytmiin.

Älä huolla laitetta itse muutoin kuin vianetsintätaulukossa annettujen vinkkien mukaisesti. Jos tekninen huolto on tarpeen, ota yhteyttä Neurosonicin tekniseen tukeen takuuhuollot@neurosonic.fi tai asiakaspalvelunumeroon 0102011620.

Säilytä laitetta paikassa, jossa se ei altistu liialliselle pölylle. Pölyn kertyminen voi estää järjestelmän luotettavan toiminnan. Imuroi laitteen keskusyksikön tuuletuskanava 2-3 kertaa vuodessa. Näin varmistat keskusyksikön toimivan jäähdytyksen. Laitteen verhoilu puhdistetaan tarvittaessa kostealla liinalla ja miedolla pesuaineella. Keinonahassa voit käyttää desinfioivaa puhdistusainetta. Kokeile aineen sopivuus ensin pienelle alueelle. Älä käytä puhdistamiseen syövyttäviä liuottimia. Varmista, ettei laitteeseen pääse vettä tai muita nesteitä. Sammuta virta irrottamalla laite pistorasiasta ennen keskusyksikön imurointia.

Neurosonicin laitteille myönnetään kahdenkymmenen neljän (24) kuukauden takuu. Takuuaika lasketaan alkaneeksi siitä päivästä, jolloin laitteen ensimmäinen käyttäjä on saanut tuotteen haltuunsa. Tätä takuuta sovelletaan Suomen alueella, eikä sillä rajoiteta Suomessa voimassa olevan pakottavan lainsäädännön, kuten kuluttajansuojalain, soveltuvuutta laitteen kauppaan.

Jos tuotteessa on virhe, Oy Neurosonic Finland tai sen valtuuttama jälleenmyyjä korjaa viallisen laitteen tai luovuttaa käyttäjälle toisen laitteen harkintansa mukaan. Oy Neurosonic Finland ei vastaa virheistä mahdollisesti aiheutuvista vahingoista.

Takuu tai muu Oy Neurosonic Finlandin virhevastuu ei koske laitteen normaalia kulumista eikä laitteen oheistuotteeksi tilattavaa, ohjaukseen käytettyä tablettia. Takuu ei myöskään koske tilanteita, joissa (I) virhe tai vika aiheutuu käyttäjästä, (II) laitetta on käytetty kättöohjeen vastaisesti, väärin tai huolimattomasti, (III) laite on liitetty toiseen laitteeseen, korjattu tai avattu muutoin muunneltu taikka asennettu virheellisesti, tai (IV) laite on muun kuin kuluttajan toimesta jälleenmyyty ilman, että Oy Neurosonic Finland ja laitteen alkuperäinen ostaja ovat nimenomaisesti sopineet tuotteen toimittamisesta jälleenmyyntitarkoituksessa.

Mikäli laitteen käyttäjä haluaa vedota Oy Neurosonic Finlandin myöntämään takuuseen, tulee käyttäjän esittää laitteen hankintakuitti, joka on lukukelpoinen. Käyttäjän tulee myös vedota takuuaikana laitteessa olevaan virheeseen kahden kuukauden kuluessa siitä, kun hän havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt se havaita.

Mitä tulee värähtelyyn, vähemmän on enemmän etenkin, jos käyttäjällä on ongelmia unen kanssa. Aloita siis harkiten, äläkä nosta tehoja liian korkeaksi. Jos sinulla on ongelmia aineenvaihdunnan kanssa, ääreisverenkiertosi ja nestekiertosi on huonoa tai haluat palauttaa lihaksiasi nopeammin, voit säätää tehoja isommalle (asteikolla tämä tarkoittaa yli keskivaiheen olevia tehoja).

Aloita tehojen lisääminen ensin pohkeiden alueelta, jonka jälkeen voit asteittain testailla tehojen lisäämistä muillekin alueille alhaalta ylöspäin. Mikäli sinulla on epilepsia tai migreeni, suosittelemme, ettei värähtelyä suunnata pään alueelle lainkaan (hartioiden kohdalla oleva tehonsäätöasteikko nollaan).

Nukahtamis- ja univaikeuksien kanssa suosittelemme aina aloittamaan ensin pidemmillä rentouttavilla (25 tai 39 min. ohjelmilla (pois lukien CFS ja ADHD, joissa asiakaskokemusten perusteella on parempi vaste yleensä aktivointiohjelmilla). Jos nukahtaminen on hankalaa, heräilet yöllä ja aineenvaihduntasi on hidastunut, laske ensin tehoja yhteen neljäsosaan (BASIC tehonsäätöasteikolla = 25, PLUS tehonsäätöasteikoilla = 12). Jos tämä ei tuota tulosta nukahtamisen ja heräilyjen suhteen 3-5 käyttökerralla, kyse voi olla siitä, että aineenvaihdunta kaipaa lisäsysäyksen. Aineenvaihdunnan lisäboostiksi kokeile samaa ohjelmaa 2-3 kertaa suurentamalla tehoja (BASIC tehonsäätöasteikolla = 75-100, PLUS tehonsäätöasteikolla = 37-50). Jos rentouttavat ohjelmat eivät tuota tuloksia tehonlisäyksen jälkeen 2-3 käyttökerralla, suosittelemme testaamaan palauttavia ohjelmia, erityisesti 41 min palauttavaa ohjelmaa.

STIMULAATION MAHDOLLISIA VAIKUTUKSIA:

• Stimuloi verenkiertoa. Tästä johtuen hoidon aikana voi esiintyä voimakasta lämpenemistä kudoksissa ja iholla. Toisilla tämä aiheuttaa voimakasta punoitusta, mikä ei ole vaarallista.

• Edistää kuonan poistumista kudoksista. Tästä johtuen hoidon aikana tai sen jälkeen voi esiintyä lievää pahoinvointia, joka on ohimenevää. Veden nauttiminen hoidon jälkeen on suotavaa. 

• Voimistaa hapen sitoutumista kudoksissa, happisaturaatio paranee erityisesti astma- ja keuhkoahtaumapotilailla. Happeutumisen paraneminen vähentää kipua ja edistää palautumista.

• Stimuloi nestekiertoa ja aineenvaihduntaa. Tästä saattaa seurata fyysisesti passiivisilla henkilöillä voimakasta vireystilan nousua, joka voi aiheuttaa hoidon jälkeisenä yönä unettomuutta. Myös virtsaamisen tarve saattaa lisääntyä. Myös turvotukset lievittyvät nestekierron aktivoitumisen kautta ja palautuminen tehostuu.

• Joillakin henkilöillä voi esiintyä voimakasta suun kuivumista hoidon aikana. Tämä kertoo aineenvaihdunnan vilkastumisesta. Veden nauttiminen hoidon jälkeen on suotavaa. Diabeetikoita on kehotettava syömään ennen hoitoon tuloa, koska hoito saattaa laskea verensokeria!

• Ravintoaineiden ja lääkkeiden imeytyminen saattaa tehostua. Voimakas psyyke- tai kipulääkitys saattaa aiheuttaa joskus lievää pahoinvointia hoidon aikana tai sen jälkeen.

• Hoito vaikuttaa koko kehon alueen tuntoaistin ja lihas-hermojärjestelmän stimulaation kautta keskushermostoon. Tämän vuoksi hoitoa voidaan tehokkaasti hyödyntää esimerkiksi erilaisissa kiputiloissa, migreenissä, jännityspäänsärkyyn, puutumiseen ja tuntohäiriöihin, lihasjännityksen lievitykseen, tahdosta riippumattomien lihasten rentoutukseen, liikeratojen edistämiseen ja kehon hahmotuksen lisäämiseen.

• Hoidon ensisijaisena tarkoituksena on lievittää kehollista stressiä. Tämä tapahtuu lihas- ja kudosstimulaation sekä voimakkaan psyykkisen rentoutumisen kautta. Välittäjäainetoiminnassa tapahtuvat muutokset yhdessä kortisolitason laskun kanssa johtavat siihen, että parasympaattinen toiminta lisääntyy. Näin tahdosta riippumaton toiminta kehossa rauhoittuu ja tämä edistää sisäelinten toimintaa. Yleisimmin tämä havaitaan suoliston ja keuhkojen toiminnan paranemisena, korkean verenpaineen laskuna, selittämättömien kipujen lievittymisenä sekä unen laadun paranemisena ja rauhallisempana olona. Tätä kautta vireystila ja mielialakin paranevat.

• Joillakin henkilöillä voi esiintyä kivun lisääntymistä tai päänsärkyä hoidon jälkeen. Yleensä tämä ilmiö menee ohi 1-2 hoidon jälkeen. Jos kivut lisääntyvät vielä tämän jälkeen, kannattaa hoidossa pitää taukoa mahdollisen tulehdustilan vuoksi.

• Hoito saattaa vaikuttaa erittäin väsyttävästi niillä henkilöillä, joilla on kertynyt univelkaa pidemmältä ajalta. Ajoneuvon kuljettaminen ei ole suotavaa näissä tapauksissa hoidon jälkeen.

Teknologiassamme hyödynnetään kehon omia taajuusalueita ja laitteet toimivat samalla taajuusalueella kuin kehon kudosten omat värähtelyt. Tämän vuoksi sivuoireiden mahdollisuus on vähäinen. Joillekin voi tulla sivuoireina huonovointisuutta tai päänsärkyä, mutta tämä yleensä poistuu 1-2 käyttökerran jälkeen.  Tämä on tyypillistä, jos niskan ja hartioiden alue on erittäin jännittynyt. Jos kärsit näistä oireista, niin välttääksesi huonovointisuutta tai päänsärkyä laitteen käytön jälkeen, suosittelemme säätämään pään alueen värähtelyn kokonaan pois ja nauttimaan ohjelman jälkeen reilusti vettä.

Laitteen käytöllä ei ole ikärajoituksia. Jos sinulla on epilepsia tai migreeni, emme suosittele käytettäväksi pidempää aktivoivaa ohjelmaa. Edellä mainituissa tilanteissa suosittelemme myös, ettei värähtelyä suunnata pään alueelle lainkaan.

Jos sinulla on jokin seuraavista, älä käytä laitetta:

- Akuutti tulehdustila
- Akuutti veritulppa
- Akuutti psykoosi
- Aktiivinen syöpä
- Kuumeflunssa
- Raskaus, jos on herkkä saamaan supisteluja
- Välilevyn pullistumat akuutissa vaiheessa
- Vakava silmäsairaus (mykiön tai linssin irtoamisen vaara, silmäleikkauksen jälkeen odotettava
   jälkitarkastukseen saakka)
- Jos olet ollut avoleikkauksessa tai sinulla on jokin muu sisäisen verenvuodon vaara
- Jos olet ottanut rokotuksen, älä käytä Neurosonicia 24-tuntiin rokotteen ottamisesta tai jos saat rokotteesta
   oireita, odota niiden ohimenemistä

Jos laitteen käyttö mietityttää, keskustele asiasta oman lääkärisi kanssa.

Toivomme, että lähetätte laskunne ensisijaisesti verkkolaskuina. Verkkolaskujen käsittely on sekä lähettäjälle että vastaanottajalle nopeampaa, luotettavampaa ja edullisempaa kuin paperilaskujen käsittely.

Verkkolaskuosoitteemme ovat:

Operaattori: Apix Messaging Oy
(003723327487)
Verkkolaskutusosoite: 003723709995
OVT-tunnus: 003723709995

Mikäli ette voi lähettää verkkolaskuja, pyydämme olemaan yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen invoices@neurosonic.fi

Mikä Neurosonic-laite sopii juuri sinulle?

Neurosonic-laitteet eroavat etenkin designiltaan, mutta myös tehoiltaan. On myös laitteita, joita tietyt asiakasryhmät suosivat käyttömukavuuden ja juuri heille sopivuuden vuoksi. Kaikissa Neurosonic-laitteissa on sama sovellus käytössä, joka tarkoittaa sitä, että myös kaikki kahdeksan ohjelmaa ovat myös käytettävissä riippumatta laitteen designista tai tehoista.

Vähentämällä stressin aiheuttamia oireita, säästetään myös sairauspäiväkustannuksissa. Toimistotiloihin suosittelemme erityisesti PLUS-mallin laitteita, koska käyttäjämäärän ollessa isompi, on myös käyttäjien tarpeet hyvin toisistaan poikkeavia. PLUS-laitteilla saadaan Neurosonic-laite sopimaan aina aktiiviurheilijoille kuin myös henkisen palautumisen vajeesta kärsiville työntekijöille. Toimistoihin toimitamme laitteistamme eniten divaaneita, professional tuoleja sekä N.A.P. Neuron Activation Podeja.

Voit säästää omia resursseja ja tarjota tukea kuntoutukseen uudenlaisella työvälineellä, josta on saatu erinomaisia tuloksia jo sadoilla eri alojen ammattilaisilla. Neurosonic on käytössä sadoilla asiantuntijoilla psykoterapiassa, fysioterapiassa, terveydenhuollossa sekä kuntoutuksessa. Ammattilaisille suosittelemme ehdottomasti Neurosonic PLUS-mallin laitteita, joista professional tuoli on ollut kaikkein suosituin. Professional tuoli sopii erinomaisesti monenlaiseen tilaan ja monenlaiselle käyttäjälle, koska Neurosonicin lisäksi siinä on myös kallistusominaisuus, jotta löydettäisiin jokaiselle yksilöllisesti optimaalinen asento. Lisäksi professional tuoli poikkeaa tyystin muista Neurosonicin-laitteista, sillä siinä on neljän värähtelijän sijasta kuusi värähtelijää, jotka on sijoitettu pohkeiden ja reisien alueelle. Tällä värähtelijämäärän lisäyksellä päästään vaikuttamaan voimakkaammin raajojen nestekiertoon ja aineenvaihduntaan.

Kuluttajan harkitessa Neurosonic-laitteen hankkimista, esitämme yleensä muutaman kysymyksen, jonka seurauksena ohjaamme kohti tiettyä laitetta. Ensimmäinen kysymys on; haluatko kuljettaa laitetta mukanasi vai käyttää sitä ainoastaan kotona? Ja toinen kysymys on; onko sinulla tilaa kotonasi uudelle huonekalulle?

Ensimmäiseen kysymykseen asiakkaan vastatessa, että haluaa kuljettaa mukanaan, ehdotamme perinteistä mobiilipatjaamme tai uutta upeaa Wave-patjaamme. Molemmat ovat taitettavia ja sujautettavissa omaan kantokassiinsa, jonka vuoksi laite on helppo ottaa mukaan minne vain. Mikäli asiakas ei halua kuljettaa laitetta mukanaan, on mahdollisuuksia huomattavasti enemmän.

Toiseen kysymykseen asiakkaan vastatessa, että tilaa ei kotona ole, suosittelemme harkitsemaan yllä mainittuja patjamalleja tai mikäli sängyn päivitys on ajankohtainen, korvaamaan vanhan sängyn meidän upealla moottorisängyllä, jossa on Neurosonicin teknologia. Mikäli tilaa kotona on, on mahdollisuuksia jälleen huomattavasti enemmän aina divaanista professional tuoliin saakka.

Neurosonic Plus-laitteita suosittelemme esimerkiksi aktiiviliikkujille, urheilijoille, diabeetikoille, liikuntarajoitteisille sekä ylipainosta kärsiville. Korkeampitehoisena se vaikuttaa tehokkaammin aineenvaihduntaan, nestekiertoon, lihasjännitykseen, lihasväsymykseen ja palautumiseen! Kaikilla laitteilla voidaan lievittää stressiperäisiä oireita ja unihäiriöitä. PLUS ja BASIC laitteen ero on ainoastaan tehoissa, jonka kautta PLUS-laite on monikäyttöisempi. Molempiin malleihin kuuluu samat Neurosonic-ohjelmat (8kpl) ja muut ominaisuudet.

Vianetsintä

Katso vianetsintäoppaamme TÄÄLTÄ.

Mikäli Android sovelluksesta on muodostettu yhteys Neurosonic-laitteeseen ja toinen käyttäjä, jolla iOS sovellus, yrittää muodostaa yhteyden samaan Neurosonic-laitteeseen niin tämä saattaa toisinaan onnistua. Android sovelluksen käyttäjä ei huomaa näytöltä, että yhteys olisi katkennut Neurosonic-laitteeseen. Se tulee ilmi vasta , kun yrittää käynnistää hoito-ohjelman. Tilanne korjaantuu kun toinen näistä yhteyttä yrittävistä laitteista katkaisee bluetooth yhteyden Neurosonic-laitteeseen.

Syy
Bluetooth-yhteysongelma

Ratkaisu
Sammuta Neurosonic-laitteesta hetkeksi virta ja käynnistä tabletti/puhelin uudelleen tarvittaessa

-

Syy
Bluetooth-yhteysongelma

Ratkaisu
Jos et käytä laitetta vähään aikaan, katkaise niiden välinen yhteys Neurosonic-applikaation asetuksista. Voit myös sammuttaa tabletin, jos sillä ei ole muuta käyttöä. Jos sammutat Neurosonic-laitteen ilman yhteydenkatkaisua applikaatiosta ensin, yhteyden luomisessa voi esiintyä ongelmia.

-

Syy
Virta-ongelma.

Ratkaisu
Tarkista, että virtalähteessä palaa vihreä/sininen led-valo. Tarkista, että virtajohto on seinässä ja kunnolla kiinni virtalähteessä. Tarkista, että virtalähteestä keskusyksikköön menevä johto on kunnolla kiinni.

Syy
Tehoasetus tilassa off tai signaalikaapeli on irti ja/tai löysällä.

Ratkaisu
Lisää tehoa ja varmista, että signaalikaapelin liitin on kunnolla kiinni keskusyksikössä. Tarvittaessa buuttaa tablet ja keskusyksikkö.

Syy
Bluetooth-yhteysongelma tai signaalikaapeli on huonosti kiinni laitteen keskusyksikössä.

Ratkaisu
Kuten kohdan 1 ongelma ja/tai tarkista, että laitteen signaalikaapeli (vihreä liitin) on kunnolla kiinni keskusyksikössä. Tarkista appin asetuksista, ettei demo-moodi ole päällä.

Syy
Yhdistetty johonkin lähistöllä olevaa toiseen laitteeseen, esimerkiksi matkapuhelimeen tai keskusyksiköön ei tule virtaa.

Ratkaisu
Varmista, ettei ole yhteydessä toiseen laitteeseen. Tarkista virta Neurosonic-laitteesta ja hae/yhdistä uudelleen.

Syy
Virta-ongelma.

Ratkaisu
Varmista, että kallistusmoottorin harmaa sähköjohto on seinässä ja että se on kunnolla kiinni moottorissa. Varmista käsiohjaimen johdon kiinnitys moottoriin. Jos moottori kuumenee liikaa, suojarele laukaisee moottorin päältä. Odota tällöin moottorin jäähtymistä.

Syy
Patja väärin päin tai liian kovalla alustalla tai signaalikaapeli huonosti kiinni keskusyksikössä.

Ratkaisu
Varmista, että patjan pohjassa tuntuvat värähtelijöiden aukot ovat alaspäin. Aseta patja pehmeälle alustalle, ei suoraan lattialle. Varmista signaalikaapelin kiinnitys.

Syy
Epätasainen alusta.

Ratkaisu
Säädä divaanin jalkaosan alla etuosassa olevia tassuja saadaksesi laite tasapainoon.

Syy
Virta-ongelma.

Ratkaisu
Tarkista, että moottorin sähköjohto on seinässä ja että käsiohjaimen kierrejohto on kunnolla kiinni moottorissa sille kuuluvassa liittimessä.