Asiakastarina: Aivovammasta ja dyskineettisesta cp-vammasta kärsivä lapsi sai apua Neurosonicista

Asiakastarina: Aivovammasta ja dyskineettisesta cp-vammasta kärsivä lapsi sai apua Neurosonicista

Toivo on 2-vuotias pieni poika, joka sai aivovamman hapenpuutteen vuoksi syntymänsä yhteydessä. Myöhemmin hänellä todettiin dyskineettinen cp-vamma. Toivolla on haasteita lihasten hallinnan kanssa, minkä seurauksena liikkeet ovat toisinaan holtittomia ja asentojen hallinta rauhatonta. Toivon lihaksiin kertyy helposti jäykkyyttä ja sitä olemme omakustanteisesti pyrkineet hallitsemaan hieronnoilla, osteopatialla, jäsenkorjauksella ja erilaisilla muilla hoitomuodoilla. Neurosonic-patja on ollut kaivattu lisä ja oiva apu sekä lihasten rentouttamiseen että koko kehon rauhoittamiseen kaiken kuntoutuksen ohessa. 

Toivo harjoittelee liikkumista ja asentojen hallintaa jatkuvasti arjessa ja lisäksi ohjatussa fysioterapiassa kaksi kertaa viikossa. Kova harjoittelu edellyttää myös tehokkaita yö- ja päiväunia. Neurosonic-patja on auttanut lihasjäykkyyteen rentouttamalla koko vartaloa ja hermostoa, mutta se on auttanut myös nopeuttamaan rauhoittumista iltaisin ja päiväunille. Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen Toivo nukkui todella rauhallisesti ja sikeästi päiväunensa. Unen aikana toivottavasti tapahtuu paljon kuntoutumista ja palautumista, minkä vuoksi rauhallinen uni onkin erityislapselle aivan ensiarvoisen tärkeää. 

Koko kehon jäykkyys ja lihaskireydet eri puolilla kehoa ovat vähentyneet Neurosonic-hoitojen myötä. Fysioterapiahetkien onnistumisen kannalta sopivan rennot lihakset, mutta myös kehon oikea vireystila ovat olennaisia tekijöitä sille, onnistuuko kuntoutuminen parhaimmalla mahdollisella tavalla. Unille rauhoittumiseen käytämme Rentoutus-hoitoa, rankan kuntoutusrupeaman jälkeen Palautuminen on paikallaan. Myös Aktivointi on oivallinen keino stimuloida lihakset ennen kuntoutushetkiä ja valmistella koko keho päivän touhuihin. Hoitojen tehot on helppo itse muokata lapselle sopivaksi. Neurosonic-patjalle rauhoittumista on auttanut painopeitto, jonka olemme kokeneet tehostavan patjan vaikutusta, kun lapsi pysyy rauhassa aloillaan hoidon ajan. Patjalle mahtuu pienen lapsen viereen myös aikuinen pötköttelemään, joten hoidot voivat samalla olla myös yhteisiä kirjanlukuhetkiä. 

 

 

Toivon tarinasta ja kuntoutumisen etenemisestä voit lukea lisää Instagram-tililtä @toivomattias. Tiliä ylläpitävät Toivon isovanhemmat.