Marjo Remes: Kuntouttamalla itseni Neurosonicilla sain työkykyni takaisin

Marjo Remekselle tehtiin lapsena pallolaajennus aortan ahtauman takia. Operoitu sydän on alttiimpi taudeille. Sairastumisiin on pitänyt suhtautua sen jälkeen vakavasti. —Minulla oli vuonna 2009 pitkä flunssakierre, jonka vuoksi juoksin eri lääkäreillä. Syytä ei löydetty ja osa lääkäreistä kummeksui nuoren naisen toistuvia lääkärikäyntejä pelkän flunssan takia, kertoo Marjo. Lopulta pahin vaihtoehto toteutui: Marjo joutui akuuttiin sydämensiirtoon, koska sairastaminen ja hoitovirheet olivat tuhonneet yhden sydänläpän. —Minulla oli onnea, sydän löytyi ja leikkaus onnistui, toteaa Marjo vuosien jälkeen.

Alkoi pitkä kuntoutus liikunta- ja työkykyiseksi. —Kuntoutuminen vaatii todella työtä ja sisua. Kuljettuani tämän tien, ajattelin että minulla on myös tahdonvoimaa toteuttaa haaveeni kilpaurheilijaksi ryhtymisestä, sanoo Marjo. Marjo aloitti harjoittelun valmentajan Salla Rinteen ohjauksessa. Urheilijalle palautuminen on tärkeää. Sydämensiirron takia Marjo syö hylkimisenestolääkkeitä. Ne hidastavat aineenvaihduntaa ja solujen uusiutumista, mikä hidastaa palautumista. Marjo löysi Neurosonicin netistä. —Jos aikoo kilpailla, pitää treenata kovaa. Se vaatii taas nopeaa palautumista. Neurosoncin palauttavat ohjelmat tekevät ihmeitä – kovankin harjoittelun jälkeen kroppa on taas valmis treeniin seuraavana päivänä, kertoo Marjo.

Hänen mukaansa Neurosonic on tuonut myös kokonaisvaltaista kehon ja mielen rentoutta ja rauhaa. —Olen ollut aina huono nukahtamaan ja ennen siihen meni joka ilta puolesta tunnista tuntiin. Säännöllisellä Neurosonicin käytöllä nukahdan alle 10 minuutissa. Myös unenlaatu on parempaa.

Marjo käyttää myös Neurosonicin aktivoivia ohjelmia. —Elinsiirron saanut keho on kuin vanha diesel - se lämpenee ja herää todella hitaasti. Hermoston hitaan heräämisen takia lämmittelyäkin pitää ei-siirrännäishenkilöön verrattuna tehdä puolet pidempi aika. Aktivoivat ohjelmat ovat auttaneet varsinkin pikajuoksussa ja muissa räjähtävissä lajeissa. Valmentajani mukaan jalkani eivät ole koskaan olleet niin nopeat kuin Neurosonicin jälkeen, kertoo Marjo. Tällä hetkellä hän on matkalla ensin elinsiirrokkaiden EM-kisoihin Suomessa lajeina 100m juoksu, korkeus- ja pituushyppy ja kuulantyöntö. Sen jälkeen tähtäimessä on Espanjan MM-kisat.