Asiakastarina: Eroon kivuista ja unettomuudesta, olen herännyt taas elämään!

Asiakastarina: Eroon kivuista ja unettomuudesta, olen herännyt taas elämään!

Mirka Laukkanen, kätilö ja psykiatrinen sairaanhoitaja, 40 v.

Mirka Laukkanen sairastaa kahta harvinaista sairautta. EDS-diagnoosin saaneilla on perintötekijöissä virhe. Sairauden vuoksi elimistö ei tuota tarpeeksi kollageenia. Potilaalla on paljon kipuja ja palautuminen rasituksesta on hidasta. Tähän diagnoosiin liittyy usein SEID-sairaus, joka aiheuttaa kroonista väsymystä.

—Nuorena tyttönä olin ihan terve. Kahdeksan vuotta sitten aloin saada oireita, nivelkipuja ja muita kivun tunteita. En palautunut rasituksesta, jopa hiusten pesu oli vaikeaa, kun käsien pitäminen ylhäällä oli niin raskasta. Olen ammatiltani kätilö ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Olen ollut pitkillä sairaslomilla ja hyvin väsynyt myös siksi, että en ole pystynyt kipujen takia nukkumaan kunnolla. Päädyin kokeilemaan Neurosonic-hoitoa työterveyslääkärini suosituksesta, sillä en saanut apua mistään ja eivätkä kipulääkkeetkään tuoneet helpotusta.

—Kokeilin Neurosonic-hoitoa Mikkelissä maaliskuussa. Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen sain nukuttua koko yön. Otin hoitoja aluksi 2-3 kertaa viikossa. Kunto koheni ja kivut vähenivät. Muutaman kuukauden käytön jälkeen päätin ostaa divaanin itselle. Kotona käytin ohjelmia aluksi kolme kertaa päivässä, sekä rentouttavia että palauttavia. Kesästä lähtien olen ollut täysin kivuton. Myös muuta lääkitystäni on vähennetty. Jos elämässä ei ole ylimääräistä stressiä, hyvän olon ylläpitämiseen riittää hoito kerran viikossa. Suosittelen, että ensimmäiset hoitokerrat tehdään ammattilaisen kanssa, joka osaa käyttää erilaisia ohjelmia. Sen jälkeen tiedät itse, millainen ohjelma sopii juuri sinulle.

—Olen toteuttanut ison unelmani ja muuttanut Norjaan töihin – haave, jonka luulin jäävän iäksi toteutumatta. Olemme käyttäneet laitetta myös 12-vuotiaan poikani vaikeaan migreeniin. Hän sai aiemmin joka viikko useita oksentamiseen päätyviä migreenikohtauksia. Liikuntaharrastukset jouduttiin lopettamaan ja koulusta tuli paljon poissaoloja. Nyt migreeni pysyy poissa, kun hoidon toistaa kerran kolmessa viikossa. Poikani on myös voinut aloittaa uudelleen uintiharrastuksen.

—Voin suositella Neurosonic-laitetta ja hoitoja kaikille, jotka kärsivät kivuista ja unettomuudesta ja myös hoitoalan ammattilaisille täydentämään jotain toista hoitomuotoa. Olen herännyt taas elämään tämän hoidon avulla – kaikki joilla on kroonisia kipuja, tietävät mitä se merkitsee. Voin olla töissä ja pystyn jopa harrastamaan liikuntaa. Apu, jonka saan tästä, merkitsee minulle paljon.