Asiakastarina: 7 vuotta kroonisesta kivusta kärsinyt lapsemme palasi takaisin elävien kirjoihin

Asiakastarina: 7 vuotta kroonisesta kivusta kärsinyt lapsemme palasi takaisin elävien kirjoihin

Ennen Neurosonic-patjan löytämistä poikamme oli sairastanut lähes 7 vuotta eikä kukaan oikein varmaksi tiennyt mistä oli kyse. Diagnoosit vaihtuivat, mutta niitä oli muun muassa krooninen kipu, väsymys, unihäiriöt, autonomisen hermoston häiriöt jne. Käytännössä arki pyöri hänen jaksamisensa ympärillä ja pahimpina aikoina hän kävi koulua kaksi tuntia päivässä, kolmena päivänä viikossa. Muuta hän ei juurikaan jaksanut. Päivät vaihtelivat ja hyvinä päivinä hän saattoi esimerkiksi pyöräillä, mutta tämä aiheutti yleensä monen päivän totaalisen voimien uupumisen. Kyseessä ei siis ollut esimerkiksi pelaaminen yöllä ja sitä kautta väsymys, vaan tolkuton uupuminen, josta ei noustu nukkumalla. 

Poikamme pääsi kokeilemaan patjaa ensin fysioterapeuttinsa luona. Varovasti aloitellen rentouttavalla (pään osalta tehot pois, keski- ja alatasot olivat 20%) poikani sanoi, että "jotenkin se tuntuu tosi hyvältä". Muutamien kertojen jälkeen päädyimme ostamaan patjan itselle. Poikamme käytti patjaa puoli vuotta useamman kerran viikossa, hyvin pienillä tehoilla ja pääsääntöisesti rentouttavalla ohjelmalla. Pikkuhiljaa nukkuminen alkoi olla parempaa, samoin jaksaminen yleensä. Koulupäiviä pystyttiin hieman pidentämään pikkuhiljaa. Pojallamme oli huonona aikana Firstbeat-mittari käytössä kolme vuorokautta. Ainoat palauttavat hetket vuorokaudessa hän sai ollessaan Neurosonicilla. Seisominen vastasi kevyttä urheilua, kävely kovaa treeniä. Ei siis ihme, että hän saattoi pyörtyä kesken koulupäivän, keho oli todella kovilla.  

Päivän keskellä näkyvät vihreät hetket ovat Neurosonicin käyttöä. Siniset liikunnat viittaavat esim. seisomiseen taksia odotellessa.

Nyt poikamme pääsee yläkoulusta ja hän on oireeton. Yhdeksännen luokan hän on käynyt koulua täysin normaalisti ja hakee jatko-opintoihin loppujen lopuksi ilman erityisjärjestelyitä. Neurosonic ei varmasti ollut ainoa asia, joka poikamme nosti taas elävien kirjoihin, mutta erittäin iso osa sitä. Olemme ikuisesti kiitollisia Marcolle, joka patjan on kehittänyt sekä sille fysioterapeutille, joka patjan meille esitteli. 

 

Olen hyödyntänyt patjaa myös työssäni toimintaterapeuttina. Samoin koko työyhteisömme Senso Functionilla eli fysioterapeutti-psykologi Kata sekä kätilö-hieroja-imetysohjaaja Kaisa käyttää Neurosonicin korkeatehoista mobiilipatjaa.