Triathlonisti Erika Parviainen sai apua Neurosonicista väsymysoireiden hoidossa

Triathlonisti Erika Parviainen sai apua Neurosonicista väsymysoireiden hoidossa

"Suomen parhaisiin sprintti- ja olympiamatkan triathlonisteihin lukeutuva Erika Parviainen tunsi olevansa elämänsä kunnossa, kun hän palasi maaliskuun alussa puolentoista viikon treenileiriltä Gran Canarialta. Kun oli kulunut viikko kotioloissa, kaikki muuttui – eikä hänen elämänsä ole palannut sen jälkeen raiteilleen. Parviainen, 25, muistaa päivän tarkasti." sanotaan Helsingin Sanomien artikkelin alussa. Erika Parviainen on siis yksi niistä muutaman alle 100 000 henkilöstä, jotka ovat tähän mennessä koronavirustartunnan Suomessa sairastaneet (THL)

Erika otti Neurosonic-patjan käyttöönsä muutamaksi kuukaudeksi testatakseen teknologiaamme long covidin mukana tuomiin haasteisiin. Erika on sairastanut long covidia jo 15 kuukautta, ja haki teknologiastamme apua mm. long covidin aiheuttamiin krooniseen väsymykseen ja uupumukseen.

_________________________________________________________________________

Sain muutamaksi kuukaudeksi käyttööni Neurosonicin mobiilipatjan väsymysoireiden hoitoon. Kuten Instagramissa olen kertonut, oireeni ovat hermostosta lähtöisin, ja patjan värähtelyllä pyrittiin palauttamaan kehoa ja välillä myös aktivoimaan sitä.

Neurosonicin patja värähtelee erittäin matalataajuisesti, mikä vaikuttaa autonomiseen hermostoon rauhoittavasti. Stressitila lievittyy ja palautuminen tehostuu. Värähtelyn teho- ja taajuusalueita voi säätää, ja niillä on erilaisia vaikutuksia. Aloitin aika matalilla tehoilla, ja viikkojen edetessä nostin tehoja hiljalleen ylemmäs. Olen käyttänyt eniten aktivointi- ja palautumisohjelmia, mutta patjaa voi käyttää myös rentoutumiseen ja tehonokosiin! Eri ohjelmista on myös erimittaisia versioita, ja oma lemppari oli 36 minuutin palautuminen.

Kehoon vaikuttavan värähtelyn lisäksi patjalla makoilu on auttanut myös mielen rentouttamiseen. Yks iso haaste minulla on ollut se, että vaikka fyysisesti lepään, päässä pyörivät ajatukset ja pelot kuormittavat. Ja kun ei ole mitään tekemistä (lue: ei pysty tekemään mitään), on kaikki aika maailmassa stressata ja pyöritellä erilaisia kauhukuvia mielessä. Patjalla maatessa laitoin usein kuulokkeet korville ja kuuntelin podcasteja, ja siten sain ajatukset muualle. Kun siihen menee, on helppo ajatella, ettei siitä ”pääse pois” ennen kuin on valmis. Se on lepohetki, jota mikään ei keskeytä. Välillä jopa nukahdin patjalle. 

Suurkiitos Neurosonicille patjan lainasta! Mielestäni on mahtavaa että täältä koti-Suomesta löytyy tällaista osaamista ja että olen päässyt kokeilemaan patjaa tässä tilanteessa. Innolla odotan, että pääsen tulevaisuudessa kokeilemaan patjaa myös kovan treenaamisen tukena.

Erika Parviainen
Triathlonisti, Suomenmestari