Software Point: Neurosonic on tuottanut positiivisen vasteen yrityksemme työntekijöiden hyvinvoinnin ja tuottavuuden suhteen

Mistä kuulitte Neurosonicista?

Tulimme tietoiseksi Neurosonicista, kun pääsin kokeilemaan Neurosonicia HrX-messuilla vuonna 2019 ja innostuin ajatuksesta saada Neurosonic käyttöön toimistollemme, sanoo Johanna Gillberg, Software Pointin HR-johtaja.
Tämän jälkeen esittelin idean yrityksen muulle johdolle ja sain talousjohtajan puhuttua mukaan testikäynnille Neurosonicin showroomille.

Tutustumiskäynti vakuutti myös muut Neurosonicin hankinnasta Software Pointin toimistolle, jossa haluttiin vahvistaa eri rytmissä työtä tekevän henkilökunnan työhyvinvointia ja palautumista työpäivän aikana. Siitä sitten lähti kaikki rullaamaan eteenpäin, kun hinta oli kohdallaan ja koko paketti helposti käyttöönotettavissa, muistelee Johanna alkuvaiheita.

Neurosonic on upea etu työntekijöille ja se otettiin toimistolla ilolla vastaan.

Neurosonic on ollut alusta alkaen kovalla käytöllä ja ensimmäiset 3 kuukautta huone oli varattuna aamu seitsemästä iltaan saakka. Koronan ja etätyösuositusten saapumisen myötä käyttö jäi hieman vähemmälle, mutta nyt Neurosonic on taas houkuttelemassa työntekijöitä takaisin toimistolle.

Mihin sijoititte Neurosonicin toimistolla?
Toimistotalon viidennessä kerroksessa on myös hieno kuntosali, joka vahvistaa mukavasti työsuhde etuja Neurosonicin lisäksi. Löysimme Neurosoniclle täydellisen paikan ikkunattomasta Sauna-nimisestä huoneesta ja muut huoneen sisustustuotteet mattoineen löytyivät toimistolta valmiiksi.

Sauna-huone onkin ihan täydellinen sijoituspaikka, jossa mahdollistuu rentoutuminen tarvittaessa myös pimeässä. Kyseinen tila sijaitsee hyvin keskeisellä kohtaamispaikalla keittiösaarekkeen vieressä, mutta musiikkia kuunnellessa ei kuule ulkopuolelta mitään hälinää, vaan saa täydellisen oman rauhan.Neurosonicin käyttöönotto

Käyttöönottamisen osalta saimme hyvän aloituksen, kun henkilökunta sai kuulla toimiston aamupalatilaisuudessa Neurosonicin asiantuntijalta laitteen tuomista hyödyistä työhyvinvointiin ja palautumiseen. Neurosonicin käyttöönottoa työpaikalla on erityisesti edistänyt myös se, että työntekijät puhuvat keskenään ja jakavat omia kokemuksiaan.

Yhdessä on mietitty mikä ohjelma mihinkin tilanteeseen sopii ja on toiminut muilla tiettyihin tarpeisiin. Keskeinen sijainti toimistolla on myös edistänyt käyttöä ja huoneen varattuna olemisen näkee helposti oven vieressä olevasta punaisesta lampusta.

Neurosonicin käytön osalta suurin epäselvyys on koskenut ohjelmien tehojen säätämistä, sillä sovelluksesta ei ole tullut tämä mahdollisuus kaikille käyttäjille tietoon.
Neurosonicin sovelluspäivityksessä näytön alakulmaan tullut uusi refresh-näppäin tehojen oletusasetusten palauttamiseksi otettiinkin toimistolla ilolla vastaan ja nyt myös tehojen säätäminen tulee sovelluksesta helpommin esille.

Käyttöönoton osalta kaikki on sujunut hienosti ja jos on ollut jotain haasteita, niin Neurosonicilta on saanut avun samantien. Toimitte moitteettomasti asiakkaan suunnalta katsottuna asiakaspalvelussanne myös laitehankinnan jälkeen.Oletteko huomanneet muutoksia ihmisissä käyttöönoton jälkeen? 

Olemme huomanneet Neurosonicin käyttöönoton jälkeen työntekijöiden hyvinvoinnissa muutoksia ja sen vuoksi työntekijät menevätkin Neurosonicia käyttämään uudestaan ja uudestaan.

Esimerkiksi aamuisen 3 tunnin palaverin jälkeen työntekijällä voi olla voimat ihan poissa ja Neurosonicin avulla hän kokee taas jaksavansa paremmin iltapäivän työskentelyn. Useampi työntekijöistä on saanut apua unen laatuun ja ottanut sarjana Neurosonic ohjelmia etenkin alkuvaiheessa.

Tällä hetkellä laite on käytössä erityisesti päiväaikaisen palautumisen tukena työntekijöiden ollessa toimistolla. Neurosonic on kyllä paikallaan työpäivissä ja työpäivän päätteeksikin jengi menee vielä divaanille ennen kuin lähtevät kotiin.

Muuta palautetta

Hyvinvointi on hurjan tärkeää, tuumaa Software Pointin toimistopäällikkö Rya Rosenlund-Tiainen. Vaikutuksesta sairaspoissaoloihin ei ole tehty erityisiä mittauksia Neurosonicin käyttöönoton osalta, mutta pitkäkestoisia poissaoloja on hyvin vähän.

Työntekijöiltä on tullut vain positiivista palautetta Neurosonicista ja he ovat ottaneet sen hyvin käyttöön. Ollut aivan ihanaa nähdä miten uudetkin työntekijät löytävät Neurosonicin.

Mahdollisuutta palautumiseen työpäivien aikana arvostetaan ja sen on oikeasti iso lisäetu täällä töissä. Kyllä me uskomme, että Neurosonic on tuottanut positiivisen vasteen yrityksemme työntekijöiden hyvinvoinnin ja tuottavuuden suhteen 110%: sesti, tuumaa Rya Roselund-Tiainen.

Henkilöstön hyvinvointi on kaiken a ja o, jotta hommat toimii. Tämä on loistava tapa huolehtia työntekijöiden hyvinvoinnista. Suosittelemme Neurosonicia ehdottomasti muille yrityksille. Kaikille Neurosonic huoneet käyttöön!

Johanna Gillberg
HR Director Software Point

Rya Rosenlund-Tiainen 
Office Manager Software Point