Neurosonic parantaa työntekijöiden hyvinvointia: Kokemuksia DNA Oyj:ltä

Haastattelussa Tarja Sinkkonen, Kiinteistöpäällikkö, DNA Oyj

Kun DNA pääkonttoriin saatiin Neurosonic-divaani, kävin tutustumassa live-esittelyyn ja esitteisiin. Alkuun olin itse kyllä tosi skeptinen, että mitenköhän joku tärisevä divaani voisi auttaa ja olisiko siitä oikeasti apua esimerkiksi unen kanssa. Itselläni ei ole ongelmaa nukahtaa, mutta öiset heräämiset ovat olleet ihan normaalia jo vuosia.

Kerran sitten päätin kokeilla, eihän siinä mitään menetä, jos vain malttaa 20 minuuttia makoilla peiton alla mukavia ääniä kuunnellen. Seuraavana aamuna olo olikin sitten vähän pöhelö, huomasin nukkuneeni läpi yön kertaakaan heräämättä!

Itselleni paras aika omaan rentoutumishetkeen on yleensä toimistopäivän jälkeen ennen kotiin lähtöä. Se pieni aika on vain muistettava varata itselleen, sillä palkinto on ollut jokainen kerta aivan paras – täydet yöunet.

DNA Oyj panostaa työntekijöidensä hyvinvointiin

DNA Oyj haluaa olla paras paikka tehdä töitä ja oppia, ja siksi myös tukee työntekijöiden hyvinvointia monin tavoin. Esimerkiksi vuodesta 2017 lähtien yritys on tarjonnut toimipisteissään Neurosonic-lepotuoleja työntekijöidensä käyttöön, mahdollistaen heidän hyödyntää tätä ainutlaatuista rentoutumis- ja palautumismenetelmää. Tämä aloite on osa laajempaa strategiaa, jonka tavoitteena on parantaa työhyvinvointia ja tuottavuutta.

Vuonna 2019 toteutettiin pro gradu -tutkielma Neurosonic-laitteiden vaikutuksista työntekijöiden hyvinvointiin DNA:lla Tulokset olivat vaikuttavia. Tutkimuksen mukaan 93 % vastaajista piti Neurosonic-laitteen käyttöä hyödyllisenä, ja yli 85 % arvioi laitteen hyödyt yli 8 arvosanalla asteikolla 1–10. Työntekijät kertoivat rentoutumisen, keskittymiskyvyn ja unenlaadun parantuneen. Tutkimuksessa korostettiin myös, että säännöllinen yli 20 minuutin käyttö oli erityisen tehokasta keskittymiskyvyn parantamisessa ja unen laadun edistämisessä.

Tämä tutkimus korostaa hyvinvointiteknologian integroimisen arvoa työpaikalla. Tarjoamalla työntekijöille työkaluja stressinhallintaan ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantamiseen DNA Oyj on asettanut riman korkealle muille yrityksille, jotka haluavat tukea työvoimaansa.

Neurosonic-tekniikka tukee työntekijöiden hyvinvointia

Neurosonic-tuotteet on suunniteltu edistämään syvää rentoutumista, parantamaan unenlaatua ja tukemaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Nämä laitteet käyttävät matalataajuista värähtelyä stimuloimaan kehoa ja mieltä, mikä auttaa palautumisessa ja vähentää stressitasoja. Näin Neurosonic voi tukea työntekijöiden hyvinvointia:

  1. Päiväaikainen palautuminen: Lyhyet istunnot Neurosonic-lepotuolissa auttavat työntekijöitä palautumaan päivän aikana, vähentäen väsymystä ja parantaen energiatasoja. Tämä on erityisen hyödyllistä pitkien työpäivien tai vaativien aikataulujen parissa työskenteleville.
  2. Stressin vähentäminen: Lempeät värähtelyt ja erilaiset rentoutukseen suunnitellut ohjelmat voivat merkittävästi vähentää stressiä ja ahdistusta, mikä luo rauhallisemman ja keskittyneemmän työympäristön.
  3. Parantunut unenlaatu: Säännöllinen Neurosonic-tekniikan käyttö on osoitettu parantavan unenlaatua edistämällä rentoutumista ja vähentämällä fyysistä ja henkistä jännitystä. Tämä voi olla merkittävä apu työntekijöille, jotka kamppailevat uniongelmien kanssa, ja se voi johtaa parempaan yleiseen terveyteen ja tuottavuuteen.

Neurosonic-tuotteiden integroiminen työpaikalle voi olla merkittävä askel työntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin tukemisessa. DNA Oyj:n kokemukset osoittavat, että nämä työkalut voivat tuoda todellista muutosta terveempään ja tasapainoisempaan työympäristöön. Yrityksille, jotka haluavat panostaa työntekijöidensä hyvinvointiin, Neurosonic tarjoaa moderniin hyvinvointiin soveltuvan tehokkaan ratkaisun.