Metsokankaan koulu: Neurosonic virkistää ja siitä on ollut helpotusta henkiseen rasitukseen

Metsokankaan koulu on 1377 oppilasta käsittävä, alakoulun ja yläkoulun sisältävä kokonaisuus. Oppilasmäärältään Metsokankaan kampus on Suomen toiseksi suurin koulu. Normaalin koulutyön ohella Metsokankaan koulu keskittyy Hyvinvointikoulu-mallin kehittämiseen, jonka yksi kolmesta kulmakivestä on hyvinvoinnin lisääminen niin oppilaiden, perheen kuin henkilökunnankin keskuudessa. Hyvinvointikoulu-mallin mukana Neurosonic divaani saapui Metsokankaan henkilökunnan käyttöön jo nelisen vuotta sitten. Neljän vuoden yhteiselon jälkeen Neurosonic pääsi haastattelemaan ja kuulemaan kokemuksia Metsokankaan koulun rehtorilta Kalle Komulaiselta, sekä vararehtori Anna-Kaarina Jääskeläiseltä.

Neurosonicin edustaja vieraili ensimmäisiä kertoja Metsokankaan kampuksella nelisen vuotta sitten. Ajatus ohjautui keskustelun lomassa henkilökunnan hyvinvoinnin suuntaan. Rehtori Komulaisen mukaan henkilökunnan hyvinvoinnin tukemiseen on olemassa hyvin vähän sellaisia keinoja, mitä voi työpaikalla henkilöstölle tarjota päivittäisenä hyödykkeenä. Yhteistyö Neurosonicin kanssa alkoi koekäytöllä, joka päätyi ostopäätökseen hyvinkin nopeasti ensimmäisten kokeilujen jälkeen.”Neurosonicin ohjelmat ovat osoittautuneet henkilöstölle loistavaksi pysyväksi ratkaisuksi, jolla saada pieni rentoutushetki päivään”, toteaa Jääskeläinen.

Neurosonic-divaani musiikkilisenssillä sekä painopeitolla sijaitsee tällä hetkellä opettajanhuoneessa. Koulun henkilökunnan keskuudessa Neurosonicilla on hyvin vakiintunut käyttäjäkunta. Divaania käytetään lähes päivittäin tai ainakin säännöllisesti aamulla, päivän päätteeksi tai hyppytunneilla. Satunnaiskäyttäjiä on lisäksi vaihteleva määrä. Käytetyimmät ohjelmat Metsokankaan henkilöstön keskuudessa ovat lyhyemmät ohjelmat, tehonokosista 12-minuutin aktivointiin. ”Aamuisin käytän aktivointia, joka oman kokemukseni mukaan jouduttaa aineenvaihduntaa”, toteaa Jääskeläinen; ”Kun tulee pidempiä aikoja ilman laitteen käyttöä, sen huomaa kehossa”. Naurahtaen Jääskeläinen lisää; ”Eihän se aamu lähde käyntiin ilman aktivointia ja kahvikupillista”. 

Erityisesti Komulaisen näkökulmasta katsasteltuna jo pelkästään se on iso asia, että työstään kuormittuneet henkilökunnan jäsenet ovat kokeneet, että Neurosonic virkistää ja siitä on ollut helpotusta henkiseen rasitukseen. ”Vaikka mitattavaa rahallista arvoa ei ole saatu näytettyä konkreettisesti, on tämä hankinta kyllä näiden käyttäjien subjektiivisten kokemusten vuoksi täysin hintansa väärti”, toteaa Kalle Komulainen haastattelun lopuksi.