Asiakasreferenssi OP Ryhmä: Palautumista työpäiviin Neurosonicin avulla

OP Ryhmä on aktiivisesti panostanut työntekijöidensä työhyvinvointiin jo useamman vuoden ajan mahdollistamalla henkilökunnalleen esimerkiksi lepohuoneita työpäivän aikaiseen palautumiseen. Osassa OP:n toimipisteitä lepohuoneista löytyy myös Neurosonicin divaanit. 
Kysyimme anonyymisti OP Ryhmän työntekijöiltä palautetta Neurosonicista ja siitä, miten he käyttävät Neurosonicia työpäiviensä aikana. Kyselyyn vastasi 440 ihmistä.

Lähes kaikki käyttäjät suosittelisivat Neurosonicia kollegalleen

Yli 70% vastaajista oli kokeillut Neurosonicia.
Suurin osa vastaajista käytti Neurosonicia kuukausittain tai harvemmin, mutta ilahduttavasti merkittävän iso osa käyttäjistä oli kokeillut Neurosonicia useammin kuin kerran. Käyttäjien keskuudessa oltiin havaittu muutoksia jaksamisessa jo harvemmillakin käyttökerroilla ja arvioitiin, että säännöllisesti käytettynä Neurosonicin positiivinen vaikutus voisi olla vielä merkittävämpi. 
Vastaajista hieman alle 30% ei ollut testannut Neurosonicia. Suurin osa vastaajista, jotka eivät olleet testanneet Neurosonicia eivät tienneet laitteen olemassa olosta, varauskäytännöistä tai esteenä oli aikataulujen yhteensopimattomuus.
 
Vastaajat, jotka eivät olleet vielä testanneet Neurosonicia kuitenkin osoittivat innostusta divaanien testaamiseen kyselyn myötä ja kokivat yhdessä testanneiden kanssa, että Neurosonicin tarjoaminen osana työnhyvinvointia on merkittävä etu.

Palautumista työpäiviin ja parempaa unta

Yleisimmin Neurosonicia käytetään OP Ryhmän toimistoilla työpäivän aikaiseen palautumiseen ja työpäivän jälkeiseen rentoutumiseen. Käyttäjien kommenteista voidaan huomata Neurosonicin positiivinen vaikutus niin työpäivän aikaiseen palautumiseen ja stressin vähenemiseen, työpäivän jälkeiseen "nollaamiseen" kuin parempaan unenlaatuun. 
Monet Neurosonicia käyttäneet kokivat Neurosonicin käytön erityisesti lisäävän jaksamista työpäivän aikana. Kyselyssä mainittiin useasti 10 minuutin Tehonokosten huomattava vaikutus loppupäivän jaksamiseen ja keskittymiseen. Useampi vastaaja kertoi käyttävänsä Neurosonicia myös työpäivien jälkeen, jolloin työt ja työasiat oli helpompi jättää työpaikalle ja siirtyä kotiin virkeällä mielellä. Neurosonicin mainitaan olevan hyvä keino "ajatusten tuulettamiseen"
Kommenteissa mainittiin myös liikunnan jälkeinen palautuminen, mihin Neurosonic on vaikuttanut positiivisesti. Käyttäjät ovat kokeneet palautumisen liikunnasta olleen nopeampaa Neurosonicin avulla sekä saavansa tarvittavia taukoja staattiseen istumatyöhön. 
Neurosonicin ja paremman unenlaadun yhteys esiintyy kommenteissa usein. Käyttäjät ovat sekä kokeneet että nähneet älykellojensa tai Ouran statistiikasta, että Neurosonic vaikuttaa positiivisesti unenlaatuun tai unen saamiseen.
Vaikka Neurosonicista ei olisi koettu merkittäviä hyötyjä ensimmäisten käyttökertojen aikana mainittiin kuitenkin sen olevan hyvä muistutus ja paikka työpäivien tauottamiseen ja käyttäjät olivat valmiita kokeilemaan erilaisia Neurosonic-ohjelmia. 
 
Kysely on toteutettu yhdessä OP Ryhmän ja Neurosonicin kanssa keväällä 2024.