Vuoden Designteko 2023 hyvinvointiteknologiaa valmistavalle Neurosonicille

Tiedote, julkaisuvapaa 29.11.2023 klo 14:50

Vuoden Designteko 2023 hyvinvointiteknologiaa valmistavalle Neurosonicille

Design from Finland -merkin Vuoden Designteko 2023 -tunnustus myönnettiin Oy Neurosonic Finland Ltd:lle. Neurosonic valmistaa hyvinvointiteknologiaa kehon ja mielen tasapainon edistämiseksi. Vuoden Designteko -tunnustus myönnetään suomalaiselle yritykselle, joka on hyödyntänyt muotoilua liiketoiminnassaan. Muita palkintokriteereitä ovat muun muassa toimivuus arjessa ja omaperäisyys.

 

Neurosonic tuottaa hyvinvointiteknologiallaan matalataajuista värähtelyä, joka luonnollisena mekanismina vaikuttaa tasapainottavasti suoraan autonomiseen hermostoon. Neurosonic rentoutusmenetelmä ohjaa kehoa meditaation kaltaiseen tilaan, jolloin palautuminen nopeutuu ja tehostuu. Neurosonic parantaa lisäksi unenlaatua ja vähentää öisiä heräämisiä.

 

Neurosonicille on myönnetty Suomalaisen työn liiton Design from Finland -merkki vuonna 2022 sekä suomalaisesta valmistuksesta kertova Avainlippu-merkki vuonna 2019, ja nyt yritys sai arvostetun Vuoden Designteko -tunnustuksen. Palkintoraati arvosti sitä, että Oy Neurosonic Finland Ltd:n tuotteissa on huomioitu kokonaisaistisuus ja se on tuonut uusia ratkaisuja hyvinvointiteknologiaan.

– Neurosonicin patjoissa ja divaaneissa yhdistyvät korkeatasoinen teknologia ja ihmislähtöinen muotoilu. Tuotteiden esteettiset ominaisuudet eivät rajoitu pelkästään ulkonäköön, vaan suunnittelussa on otettu huomioon moniaistinen ja kehollinen kokemus, sanoo palkintoraatiin kuuluva muotoilija Hanna-Kaisa Alanen.

– Neurosonicin tuotteet vastaavat yhteiskunnalliseen haasteeseen ja ne tarjoavat ratkaisuja stressin lievittämiseen ja unen laadun parantamiseen. Tuotteet on suunniteltu tukemaan kehon ja mielen rentoutumista ja tasapainoa lempeällä tavalla. Ne ovat jo löytäneet paikkansa eri käyttöyhteyksissä, mukaan lukien terapiapalvelut, Alanen lisää.

Vuoden Designteko 2023 -tunnustus on Neurosonicille tärkeä osoitus heidän tekemästään suunnittelu- ja kehitystyöstä ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

 

– Olen äärimmäisen ylpeä ja kiitollinen tästä tunnustuksesta. Vuoden Designteko 2023 -palkinto ei ole vain tunnustus tuotteidemme muotoilusta, vaan se heijastaa myös sitoumustamme hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen. Olemme sitoutuneet jatkuvasti kehittämään tuotteitamme ja palveluitamme, jotta voimme tarjota parasta mahdollista tukea asiakkaillemme heidän hyvinvointimatkallaan. Tämä palkinto on tärkeä merkkipaalu matkallamme ja inspiroi meitä jatkamaan innovaatioiden ja laadun eteenpäinviemistä, kertoo Neurosonicin toimitusjohtaja Juha Suoniemi.

 

Vuoden Designteko -tunnustus jaettiin nyt 12. kerran. Viime vuonna palkinnon sai FabPatch Oy, joka valmistaa Vaatelaastareita, vuonna 2021 sähköautojen pikalatauslaitteisiin ja -teknologiaan erikoistunut Kempower Oy ja vuonna 2020 julkitilakalusteita valmistava Piiroinen Oy.

 

Palkintoraatiin kuuluivat Design from Finland -merkkitoimikunnan puheenjohtaja, muotoilija (MA) ja Vaasan yliopiston projektitutkija Hanna-Kaisa Alanen, Design from Finland -merkkitoimikunnan jäsen ja Grafia ry:n luova johtaja Anssi Kähärä, FabPatch Oy:n (Vaatelaastari) toimitusjohtaja Taija Sailio ja Suomalaisen työn liiton toimitusjohtaja Katri Viippola.

Lisätietoja:

Juha Suoniemi, toimitusjohtaja, Neurosonic, 040 763 9674, juha.suoniemi@neurosonic.fi

Katri Viippola, toimitusjohtaja, Suomalaisen työn liitto, 0400 129 500, katri.viippola@suomalainentyo.fi

Niina Ollikka, markkinointipäällikkö, Design from Finland -merkki, Suomalaisen työn liitto, 040 674 8773, niina.ollikka@suomalainentyo.fi

Suomalaisen työn liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Sen tehtävänä on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on n. 10 000 yritys- tai yhteisöjäsentä. www.suomalainentyo.fi

Design from Finland -merkki tekee suomalaisen muotoiluosaamisen näkyväksi. Se herättää kiinnostusta suomalaisia tuotteita ja palveluja kohtaan kotimaassa ja kansainvälisesti. Merkki on käytössä n. 700 yrityksellä. www.suomalainentyo.fi/design-from-finland

Oy Neurosonic Finland Ltd. Neurosonic on suomalainen hyvinvointiteknologiayritys, joka on erikoistunut kehittämään innovatiivisia ratkaisuja kehon ja mielen tasapainon edistämiseksi. Yritys tunnetaan erityisesti sen matalataajuisia värähtelyjä hyödyntävistä tuotteista, jotka auttavat ihmisiä rentoutumaan ja parantamaan unen laatua.www.neurosonic.fi