Asiakastarina: Aktiiviurheilijaisä ja Rettin oireyhtymästä kärsivä tytär saivat molemmat apua Neurosonicista

Me valmistaudumme tyttäreni Sumin kanssa Ironman-kilpailuun jollaista kukaan suomalainen ei ole vielä tehnyt. Sumilla diagnosoitiin vuonna 2009 rettin oireyhtymä, joka aiheuttaa Sumille paljon terveydellisiä ongelmia monivammaisuuden takia: kävely on huteraa, hän ei puhu eikä pysty käyttämään käsiään ja lisäksi hänellä on vaikeahoitoinen epilepsia.

Tavoitteenamme on suorittaa yhdessä elokuussa 2021 ensimmäistä kertaa Suomessa pidettävä täysmatkan Ironman. Täysmatka tarkoittaa uintia 3,8 km, pyöräilyä 180 km ja loppuhuipennuksena juostaan maraton eli 42,2 km. Sumi tulee siis uinnissa pienessä veneessä perässä, pyöräilyssä sekä juoksussa kärryissä mukana.

Meillä on ollut nyt kaksi kuukautta käytössä Neurosonicin Plus mobiilipatja. Kokemukset ovat ovat olleet erittäin positiivisia ja rentouttavia.

Aloitimme Sumilla Neurosonicin käytön maltillisesti muutaman kerran viikossa ja alkuun lyhyempiä jaksoja. Kokemukset ovat olleet hyviä ja käyttökertoja on lisätty tasaisesti. Sumilla on kehossaan paljon jännityksiä ja lihaskireyttä. Rettin oireyhtymään liittyvät haasteet aiheuttavat Sumin kehoon normaalia isomman rasituksen; poikkeava hengitys, käsimaneerit sekä yleinen jännitystila kehossa.

Sumille käytämme yleensä rentoutusohjelmaa ja epilepsian vuoksi pään osalta tehot ovat olleet poissa ja muiden osien tehot ovat välillä 30-40 %. Mitään epileptistä oiretta ei Sumilla ole käytön aikana ilmennyt.

Sumilta kysyttäessä kuvakorteilla, hän haluaa mennä Neurosonicille. Hoidon aikana Sumi nauttii selvästi olostaan ja rentoutuu sekä rauhoittuu ja toisinaan nukahtaa. Hengitys oireet rauhoittuvat. Hoidon jälkeen Sumin keho tuntuu rentoutuneelta ja rauhallisemmalta.Itselleni paras apu Neurosonicista on ollut harjoituksista palautumiseen. Käytän patjaa 3-4 kertaa viikossa. Pari kertaa viikossa on yleensä palauttava ohjelma (36 min tai 41 min) kovien harjoitusten jälkeen. Tehoissa olen käyttänyt 50-70 %. Rentoutumisohjelmia käytän pari kertaa viikossa ja pituus on yleensä 20 min. Kiireisinä päivinä myös 10 min lyhyempi ohjelma toimii todella hyvin.

Hoidon jälkeen olo on todella rentoutunut ja ihan kuin olisi nollannut kehon rasituksesta. Käytössäni on Oura hyvinvointisormus, joka mittaa melkein koko hoitoajan aina rentoutumiseksi. Ero on valtava siihen, jos vain itse lepää esim. päivällä sängyssä niin siitä tulee yleensä muutama minuutti lepoa vastaavan pituisesta ajasta.

Suhtaudun hieman kriittisesti aina tämänlaisiin laitteisiin, mutta Neurosonic on yllättänyt ensimmäisestä kerrasta lähtien. Menee ehdottomasti kärkipäähän rentoutumiseen liittyvissä laitteissa.

Perheessämme innokkain käyttäjä on Sumin 8-vuotias pikkuveli joka makoilisi patjalla kaiken aikaa. Myös kaikki ketkä ovat kyläillessä päässeet patjaa testaamaan ovat käytön jälkeen lähes nukahtaneet kahvipöytään ja nukkuneet seuraavana yönä tavallista paremmin.

Terveisin,

Tomi & Sumi

 

Kuva: Stelios Kirtselis