Kuntokeskusyrittäjä kertoo: Hankin patjan stressitasojen lievittämiseen

Toimin kahdessa kuntokeskuksessa yrittäjänä ja koronatilanteen eskaloiduttua maaliskuun puolessa välissä, tiesin, että tulevien kuukausien työkuorma tulee olemaan erittäin kova. Työpäivät olivat pitkiä ja stressaavia, jonka myötä keho ja mieli kävivät kaiken aikaa ylikierroksilla, eli tuli poltettua sitä kuuluisaa kynttilää molemmista päistä. Ymmärsin, että nyt täytyy varmistaa myös riittävä palautuminen, jotta saan johdettua yritykset kunniakkaasti akuutin koronatilanteen yli. Olin aiemmin kokeillut Neurosonicin mobiilipatjaa pari viikkoa ja päätin toukokuun alussa tehdä investoinnin hyvinvointiini ja hankin samaisen patjan kotiini siinä toivossa, että saisin sen avulla itseäni rauhoiteltua työpäivien päätteeksi ja ehkä tämän myötä myös uni alkaisi maistumaan taas paremmin.

Hankin patjan nimenomaan stressitasojen lievittämiseen mielen rauhoittamisen kautta ja otin tavaksi mennä työpäivän jälkeen 20-30min ajaksi rentoutumis- tai palautumishoitoon. Konkreettinen ja välitön hyöty tässä oli se, että sain päiviini tämän pienen hetken, jolloin ulkoisia ärsykkeitä (puhelin, tietokone, televisio tms) ei ollut läsnä, samalla patjan miellyttävä värinä vei huomioni ja näin mielikin alkoi rauhoittumaan hoidon aikana. Tietyllä tapaa sain arkeeni lyhyen meditatiivisen hetken, joka auttoi ylikuormitustilan purkamisessa sekä mielentilan selkeyttämisessä. Luonnollisesti rauhallisemmalla mielellä oli myös helpompaa laskeutua uneen ja nukkua laadukkaammin.

En ole pätevä kommentoimaan värinän suoria fyysisiä vaikutuksia, mutta sain patjasta erittäin paljon apua mielen rauhoittamiseen, johon sen hankinkin. Voin siis todeta saaneeni hyötyä patjasta erityisesti kuormittavan työjakson aikana, jolloin palautumisaikaa oli erittäin rajallisesti saatavilla.

Palautumisesta ja pysähtymisestä haluaisin yleisesti mainita, että meillä kaikilla olisi tärkeää ottaa säännöllisesti rauhoittumisen hetkiä itselleen, jotta tulisi rauhassa tarkasteltua, että onko elämässään menossa siihen suuntaan, mihin haluaa mennä. Jos emme malta, osaa tai uskalla pysähtyä tarkastelemaan tilannettamme, niin sitä helposti tuhlaa viikkoja, kuukausia tai jopa vuosia merkityksettömiin asioihin. Jos ja kun Neurosonic auttaa minua pitämään haluttua suuntaa yllä, niin sijoitus on ollut joka euron arvoinen!

Sakari Kiljander, Yrittäjä & toimitusjohtaja Fit Oulu Oy & Fit Oulunsalo Oy