Neurosonic Finland Oy

Unihäiriöt

Nukkumista säätelee monimutkainen kemia yhdessä psyykkeen kanssa. Kun elimistömme on epätasapainossa, nukkumisen kemiat ovat sekaisin ja silloin myös nukahtaminen ja nukkuminen on vaikeampaa. Pitkittyessään unihäiriöt voivat aiheuttaa erilaisia kipuja, jotka entisestään huonontavat unen laatua.

Neurosonic-laitteden värähtely saa aineenvaihdunnan ja verenkierron toimimaan, samalla keho ja lihakset rentoutuvat ja jännittyneisyys lievittyy. Oleellista on saada kehollinen stressi alenemaan, nukkumista häiritsevien välittäjäaineiden tuotanto laskemaan ja tätä kautta elimistön välittäjäainetuotanto tasapainoisemmaksi. Vaikuttamalla välittäjäainetuotantoon voidaan helpottaa nukahtamista, vaikuttaa unessa pysymiseen ja vähentää yöllisiä heräämisiä sekä ennenkaikkea tuottaa palauttavampaa unta. 

Neurosonic lisää selkeästi syvän unen jaksoja sekä REM-unta ja nämä voidaan havaita erilaisten unen laatua mittaavien laitteiden avulla. Useat alkavat hoitojen myötä nähdä myös enemmän unia. Tehtyjen tutkimusten ja käytännön kokemusten mukaan noin 80 % hoitoa käyttävistä hyötyy merkittävästi jo 1 – 5 hoitokerralla ja saa apua unihäiriöihinsä Neurosonic-menetelmän avulla.

Miten Neurosonic vaikuttaa elimistöömme?

Pitkäkestoinen stressi tuottaa elimistöön kortisolia, adrenaliinia ja muita vireystilaa aktivoivia välittäjäaineita. Ne haittaavat GABAn (gamma-aminovoihappo) toimintaa. GABA on tärkein jarruttava välittäjäaine aivoissa ja keskushermostossa. Pitkäkestoinen stressi estää tämän jarruttavan toiminnan, jolloin nukahtaminen vaikeutuu tai estyy ja uni ei ole palauttavaa. Seuraa kierre, jossa elimistöön kertyy myös soluvaurioita aiheuttavaa tulehdusta.

Unen laadun osalta serotoniini on erittäin tärkeä välittäjäaine. Serotoniini muuttuu melatoniiniksi, joka taas mahdollistaa unessa pysymisen. Kun ihminen on stressaantunut, serotoniinituotanto ei toimi kunnolla. Suuri osa serotoniinista erittyy suolistossa ja stressitila sekä ylikierroksilla käyminen heikentävät merkittävästi suoliston toimintaa. Neurosonicin vaikutus rentouttaa ja vaikuttaa suoliston toimintaan parasympaattisen hermoston kautta ja palauttaa sekä tasapainottaa edellä mainittuja elimistön toimintoja.

Asiakkaiden kokemuksia:

Tilaa uutiskirje