Neurosonic Finland Oy

Stressi

Negatiivisessa ja pitkään kestäneessä stressitilassa ihmisen elimistö ei toimi normaalilla tavalla, vaan stressi on uhka, jolloin keho asettuu ”taistele tai pakene”-tilaan. Kehollinen stressi voi aiheuttaa epämääräisiä tai selittämättömiä psykofyysisiä kipuja, vatsaoireita tai pakko-oireita sekä ahdistusta. Näillä on suuri vaikutus myös henkiseen hyvinvointiin. Emme välttämättä ajattele, että stressi onkin elimistössämme vaikuttava fysiologinen epätasapaino. Kehon tärkein tehtävä on kuitenkin elämän ylläpitäminen ja kaikki sitä uhkaava aiheuttaa meissä stressireaktioita yksilöllisellä tavalla.

Jotta kehollisesta stressistä pääsisi eroon, elimistössä oleva epätasapainoon on vaikutettava fysiologisesti, sillä ajattelun avulla tämä vaikuttaminen on paljon hitaampi prosessi.

Neurosonicin moderni teknologia perustuu matalataajuusvärähtelyyn, jolla palautetaan kehon homeostaasia, jarrutetaan hälytystilassa olevia ratoja ja saadaan elimistö toimimaan tasapainoisemmin. Punainen lanka on siinä, että autonomisen hermoston toiminta tasapainottuu, sympaattinen toiminta laskee ja parasympaattinen kasvaa.

Miten Neurosonic vaikuttaa elimistöömme?

Stressin lievityksessä on siis ensisijaisesti kysymys elimistön tasapainon palauttamisesta. Neurosonic-menetelmä perustuu matalataajuusvärähtelyyn. Tällä värähtelyllä on kolmentyyppisiä vaikutuksia:

1) Autonomisen hermoston toiminta tasapainottuu, jolloin välittäjäainetoiminta alkaa normalisoitua. Stressaantunut ihminen pystyy nukahtamaan paremmin ja kokee itsensä rauhallisemmaksi. Kehon toimintoja korjaavat mekanismit toimivat paremmin. Vaikutus näkyy mm. sykkeen alenemisena, sykevariaation kasvamisena ja suoliston toiminnan normalisoitumisena.

2) Hoito ”tyhjentää pään” rentouttaen tehokkaasti ja samalla vireystila paranee. Ahdistuneisuus, levottomuus ja jännitys lievittyvät, jolloin psyykkinen toiminta tehostuu. Tätä voidaan hyödyntää esimerkiksi työpisteissä, joissa Neurosonic-laitteita on käytössä. Stressaavat tekijät eivät välttämättä muutu, mutta saat lisää "kuminauhaa" niiden suhteen ja ne eivät rasita enää samalla tavalla. 

3) Stressistä johtuvat selittämättömät kivut lievittyvät tai häviävät, päänsärky lievittyy ja lihakset rentoutuvat sympaattisen toiminnan vähentyessä samalla kun värähtely(liike) saa verenkierron ja nestekierron toimimaan paremmin. Hyvinvoinnin kokemus kasvaa ja tämä on erittäin tärkeää stressin sietokyvyn kannalta.

Asiakkaiden kokemia muutoksia:

Tilaa uutiskirje