Kehitysvammaisten ryhmäkodissa käytetään Neurosonicia asukkaiden arjen parantamiseen

Isonniitynkadun ryhmäkoti sijaitsee Helsingissä ja se aloitti toimintansa syyskuussa 2013. Ryhmäkodissa asuu 22 runsaasti tukea ja apua tarvitsevaa kehitysvammaista henkilöä neljässä eri kodissa.

Asukkaiden tuen tarpeista johtuen, heidän päivätoimintansa järjestetään ryhmäkodin elämyshuoneissa. Päivätoiminnan taustalla on multisensorinen toimintamalli ja yhtenä välineenä toiminnassamme käytämme Neurosonicin Professional-tuolia. Tuoli on käytössä mm. kehotunto- ja rentoutusryhmissä. 

Hoitojen positiiviset vaikutukset näkyvät asukkaiden arjessa, mm. spastisuus lievittyy ja asukas on rennompi loppupäivän hoitotilanteissa. Asukkaat, joilla on ollut kosketusyliherkkyyttä, ovat Neurosonic-hoitojen myötä oppineet paremmin sietämään kosketusta. Neurosonic-hoidot ovat vaikuttaneet positiivisesti myös asukkaiden aineenvaihduntaan. Esimerkiksi henkilö, jolla on taipumusta ”pissan panttaamiseen”, usein hoidon aikana tai heti sen jälkeen tekee pissat. Hoidoilla on positiiviset vaikutukset myös vatsan toimintaan. Lisäksi olemme huomanneet asukkaiden rentoutuvan tuolissa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Hoitojen jälkeen asukkaissa on aistittavissa levollisuus ja rauhallisuus.

Olemme erittäin tyytyväisiä Neurosonic-tuoliin. Työntekijän näkökulmasta katsottuna tuolia on helppo ja turvallinen käyttää. Tuolin muotoilu ja säädöt mahdollistavat käytön henkilöille, joilla saattaa olla hyvinkin vaikeita virheasentoja. Vuoden käyttökokemuksen jälkeen voimme lämpimästi suositella Neurosonic-tuolia kaikille, myös kehitysvammahuollon yksiköille!

Terveisin,

Päivätoiminnan ohjaajat Sari Jokela ja Tanja Nuutinen Isonniitynkadun ryhmäkoti
Helsingin kaupunki