Kehon immuunijärjestelmän tukeminen värähtelyn avulla

Kehon immuunijärjestelmän tukeminen värähtelyn avulla

Saamme huolestuneina seurata päivittäistä uutisointia Korona-viruksen leviämisestä. Asia tulee ottaa vakavasti ja kannattaa seurata viranomaisten ohjeita/suosituksia sairastumisen ennaltaehkäisemiseksi ja viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Syytä paniikkiin ei ole, mutta tarkkana oleminen on tärkeää ja meillä kaikilla on asiasta vastuu.

"Our results indicate that WBV-treatment has beneficial effects for people suffering from primary insomnia. WBV-treatment also seems to relieve anxiety. No major adverse effects were detected. WBV-treatment may be useful for example in the treatment of insomnia in situations where pharmacological treatment is insufficient."

Neurosonic-teknologialla on todistetusti merkittäviä vaikutuksia unen laadun, palautumisen nopeutumisen ja stressin alentamisen tukemisessa. Kaikki kolme osa-aluetta ovat suorassa yhteydessä kehon immuunijärjestelmään ja niiden optimaalinen toiminta ennaltaehkäisee omalta osaltaan sairastumista ja myöskin toipumista sairauksista. 

Kuten tiedämme, huono unen laatu ja tätä kautta seuraava alentunut fysiologinen palautuminen vaikuttavat piilevän tulehduksen kehittymiseen kehossa koskien myös suolistoa. Uuden tutkimustiedon valossa voimme sanoa, että suolisto on toiset aivomme ja siellä on vastustuskykymme päämaja. Huono unen laatu ja palautuminen, negatiivinen stressi, prosessoitu ruoka ja vähäinen liikunta edesauttavat vastustuskyvyn alenemista ja sairauksien puhkeamista. Kaikki keinot, joilla voidaan alentaa tätä riskiä, ovat suositeltavia.

"Here for the first time, we describe potential mechanisms by which WBV may improve metabolic status and ameliorate the adverse consequences through macrophage polarization and altering the fecal microbiome."

" The results indicated that WBV significantly reduced the α-diversity of mouse intestinal microbiota. Moreover, the principal coordinate analysis (PCoA) results indicated that the β-diversities of both mice and human fecal microbiota increased after WBV. Our research will provide the basis for future non-invasive treatment of microbial and immune related diseases."

Värähtelytutkimuksen uusimmat löydökset liittyvät suoliston toiminnan ja ennenkaikkea sen mikrobikannan paranemiseen sekä tulehduksen vähenemiseen. Tutkimuksissa on voitu osoittaa, että vibraatiolla on positiivinen vaikutus ennenkaikkea makrofagien toimintaan. Makrofagit ovat elimistön syömäsoluja, jotka huolehtivat vieraiden mikrobien ja muiden vierasaineiden poistamisesta elimistöstä. Ne ovat siis elimistön siivousjärjestelmän tärkeä osa. Joissakin tutkimuksissa johtopäätöksenä on jopa se, että värähtelyä voidaan hyödyntää tulevaisuudessa mikrobi- ja immuunisairauksien hoidossa.

 "Five minutes of 30 Hz or 50 Hz vibration produced significant increases in skin blood flow."

Jotta elimistön immuunijärjestelmä toimisi kunnolla, myös lymfa- ja mikroverenkierron tulee toimia. Näiden järjestelmien toimintaa voi heikentää moni asia, mutta ennen kaikkea vähäinen liikunta, ylipaino ja sairaudet vaikuttavat niiden toimintaan negatiivisesti. Me Neurosonicilla tiedämme, että värähtelyllä on voimakkaita vaikutuksia kehon nestekierron edistämisessä ja näin ollen osaltaan immuunijärjestelmän tukemisessa. 

Jos aihealue kiinnostaa enemmän, voit tutustua seuraaviin linkkeihin:

Lähde 1
Lähde 2
Lähde 3
Lähde 4

Artikkelin on kirjoittanut
Marco Kärkkäinen

Psykoterapeutti, Neurosonicin kehittäjä ja kehitysjohtaja